Projecten

2010 Bronsgieten
In deze workshops werken we met verloren wasmethode. We beginnen met het maken van een wassen beeldje waar we later in de middag een gibsmal omheen maken. De bronsgieter is de hele nacht bezig om de gibs uit te stoken waardoor de was eruit loopt en de ruimte zondag gevuld kan worden met brons.
>> Foto’s van het bronsgieten


2008 KunstTotaal Emmen
Ik woon sinds kort in Holsloot: een plek met veel ruimte en schitterende vergezichten. De verhuizing heeft veel invloed gehad op mijn werk. De plaats waar een beeld staat is heel belangrijk, alsof de ruimte teruggekaatst wordt door het beeld. Je vindt hier ook nog echte stilte. Een stilte waar je naar kunt luisteren en soms denk ik zelfs dat je de stilte kunt zien. Dat zijn zeldzame momenten in deze tijd vol beeld en hectiek. Ik werk hier samen met de fotograaf Ninke Beunk. Samen zoeken we naar een ritme in ruimte en tijd. (zie KunstTotaalNederland)
>> Foto’s van onze expositie


2007 Expositie Coevorden
Bij de tentoonstelling van fotoclub Goed Licht heb ik een aantal beelden geëxposeerd. We hebben veel leuke reacties gekregen op deze bijzondere combinatie van verstilde beelden. Het werd zelfs heel sjiek gevonden.
>> Foto’s van mijn tentoongestelde werken


2005 Expositie LekArt Culemborg
Ik was uitgenodigd om met twee van mijn beelden deel te nemen aan de tweejaarlijkse kunstmanifestatie LekArt in Culemborg. Het thema in 2005 was religie. Beide beelden hebben daar een maand buiten gestaan o.a. op het raadhuisplein. Eén van de beelden, ‘Godstroon‘ , is later verhuisd naar Westerwolde in Oost Groningen waar hij schitterend in de natuur staat.


2003 - 2004 Noodverband in samenwerking met Joep Zander
Noodverband is een samenspel van houten objecten dat ik samen met Joep Zander heb gemaakt. We lieten ons inspireren door echtscheidingsperikelen en de gevolgen voor verschillende partijen. Het beeld is geëxposeerd op een tentoonstelling van Joep in Museum Kruysenhuis in Oirschot (zie http://joepzander.nl/kru.htm)
>> Foto’s van Noodverband


2001, 2003 en 2004 Frankrijk
In deze jaren ben ik met een aantal collega beeldhouwers naar Frankrijk vertrokken om daar in een steengroeve een steen uit te zoeken en te bewerken.


2003 Workshop blinden en slechtzienden
Blinden en slechtzienden konden een workshop volgen over het beleven van ruimte. Na wat algemene oefeningen maakten zij een beeld van stof en beendermeel dat geverfd werd met acrylverf. Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met de soos ‘Kiek Uut’ en Ben Voorhorst van de gemeente Deventer.