Workshops

Ik organiseer verschillende workshops in Holsloot (Drenthe). Onder werkruimte vindt u foto’s van mijn tuin en mijn atelier. Hier gaan we aan de slag.

Hieronder vindt u een overzicht van de geplande workshops en een beschrijving van de algemene voorzieningen die we u hierbij bieden. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met mij. Tenzij anders aangegeven begeleid ik de workshops. Let wel: als u in steen werkt dan is een stofbril/veiligheidsbril verplicht!

Een beeld in steen maken duurt al snel drie maanden. Na een workshop bent u dus nog niet klaar.


Workshop 'Edda als bezinning in deze tijd'
Een kijkje in de keuken van de IJslandse mythologie. We maken in deze cursus kennis met de Voluspa, het scheppings verhaal. Met extra aandacht voor de dood van Baldur en Pasen. De tekst is krachtig en beeldend. De beeldkracht ga je zelf vormgeven in kleur op papier. We werken aan de hand van het verhaal met pastelkrijt, aquarel- en acryl-verf.

Kosten zijn 55,- (incl. materiaal), ook met pasen.


Workshop 'Mariabeeld'
Is een Maria beeld nog van deze tijd, hoe zou jij een beeld willen maken, wat betekent Maria voor jou, zou je dit in klei willen boetseren of willen schilderen.

Op 26 en 27 mei vanaf 11:00 gaan we in de natuur van Holsloot werken, overnachten mogelijk.
Kosten zijn 35,-.


Workshop ‘Beeld in de tuin’
Vanaf maart kunt u iedere maandag en donderdagochtend onder begeleiding een beeld maken in een harde steensoort. U kunt hiervoor zelf een idee aandragen, werken op basis van een afbeelding of bijvoorbeeld een thema kiezen uit een verhaal of mythe.

Tijdens de workshops krijgt u persoonlijke begeleiding in de techniek en de vormgeving. De cursus is hierdoor geschikt voor beginners en gevorderden.

We werken in Belgisch hardsteen (zwart) of Mussel kalksteen (crčme). U kunt zelf een steen kopen bij de vakhandel of in overleg met mij aanschaffen.

De lessen zijn op maandag en/of donderdag ochtend of zaterdag in overleg vanaf 9.30 tot 12:00. Vanaf februari ook de disndag van 17:00 tot 20:00 U betaalt 16 euro per dag deel.


Workshop ‘Bronzen beeld’
In het weekeinde van 8 en 9 oktober kunt u zelf vanaf een was model een bronzen beeld maken. De grote van het beeld is maximaal 10x10x20. Er wordt een gips mal gemaakt die 's nachts wordt uitgestookt. De ochtend erna wordt bronze gegoten. 's Middags wordt het gips verwijderd en gepartineerd.

De workshop wordt gegeven in Holsloot in samenwerking met Felo en Ingrid.
Kosten voor de workshop zijn ongeveer 250,- eten is inbegrepen en het is mogelijk te overnachten. Er zijn nog enkele plekken open.


Zomerweek ‘In de natuur’
In de zomerweek geef ik een 2-daagse workshop. Het thema van deze workshops is ‘In de natuur’. We halen onze inspiratie deze dagen uit de natuur – we gaan zelfs zoveel mogelijk in onze grote tuin werken (zie werkruimte voor wat foto’s).

Tijdens deze workshops mag u in steen werken maar ook in andere materialen. Wat u maar wilt: leem, klei, takken, .. Door enkele dagen met een materiaal te ‘spelen’ merk je hoe het je als persoon beďnvloedt. Werken in klei of steen is niet hetzelfde en vraagt niet hetzelfde van u als individu.

De cursussen zijn van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00. Voor de lunch wordt gezorgd. ’s Avonds kunnen we samen afspraken maken voor het diner. Prijs: 60,- euro.


Algemene voorzieningen
Klei: Al het belangrijke kleine gereedschap is aanwezig. Hiernaast hebt u de beschikking over een kleipers, een elektrische pottenbakkersdraaischijf en twee keramiekovens. Eén van de ovens is te stoken tot 1280 graden waardoor u het werk ook buiten kunt plaatsen (vorstvast).

Steen: werkbokken, beitels, mokers, kloppers en schuurmaterialen voor marmer soorten, blauwe steen en voor zachtere steensoorten zoals travertijn en andere kalksteen. U kunt bij mij ook een eigen startersset kopen als u hieraan toe bent

Catering: Ik zorg altijd voor koffie en thee. Bij sommige cursussen is ook een lunch inbegrepen (zie de cursus info) anders moet je zelf brood meenemen. Overnachtingsmogelijkheden: in de buurt zijn verschillende campings (ook met pipowagens!) en groepsaccommodaties (o.a. De Biggenhof).